Sara Cannervik
Leg veterinär
Jag har arbetat som veterinär sedan 2009. Innan veterinärutbildningen hade jag ett hundtrim, samt har fött upp några valpkullar i raserna cocker spaniel och wachtelhund.
 
Åren 2009-2015 jobbade jag på Valla djursjukhus i Linköping, där jag roterade på poliklinik/akutmottagning, operation, vårdavdelning/intensivvård. Det gav en bred bas att stå på med erfarenheter inom de flesta områden. Kontinuerlig vidareutbildning är roligt och viktigt. Jag har valt att fördjupa och vidareutbilda mig inom internmedicin, reproduktion samt ultraljud och har gått många kurser inom de här ämnesområdena och även annat, t.ex. översiktlig dermatologi och hältutredning. Ytterligare ett intresseområde jag gärna jobbar med är sjukdomar hos kaniner, marsvin och smågnagare.
 
Här på Ekens djurklinik började jag i juni 2015. Arbetet här ger mig möjlighet att fördjupa mig ytterligare inom mina medicinska intresseområden och ett par gånger per vecka jobbar jag inne på operationsavdelningen. Kirurgiskt gör jag de vanligaste polikliniska mjukdelsoperationerna, samt kastrerar honkaniner och marsvin.
 
Den senast genomgångna vidareutbildningen är Kanin, marsvin och gnagare del 1 och del 2 (tandsjukdomar, magproblem samt infektionssjukdomar).